Ghezzi Brian
Ghezzi Brian logo
Ghezzi Brian

Ghezzi & Brian een Italiaans bedrijf van Giuseppe Ghezzi en Bruni (Brian) Saturno dat motorfietsen produceert die gebaseerd zijn op motorblokken van Moto Guzzi en gevestigd in Missaglia in de provincie Lecco.

Ghezzi - Brian werd in 1995 geboren met het idee om een racemotor te maken. In 1996 won deze fiets het Italiaanse SuperTwin-kampioenschap.

Het eerste model dat in productie wordt genomen eind 1999 is de Supertwin 1100, een special op basis van een Moto Guzzi sport 1100. Afgeleid van de machine uit Kampioenschap 1996.

Het tweede gepresenteerde model was de Fury, behorend tot de categorie Naked Sports en met alle typische sporteigenschappen van Ghezzi & Brian.

De Pro-Thunder is exclusief ontwikkeld voor de deelname aan het Amerikaanse AMA-kampioenschap. Het heeft een Moto Guzzi 1225 cc motor.

Het model, geïntroduceerd in 2004, is de Fionda.

Later volgden er nog veel meer specials op Moto Guzzi-basis.

Ghezzi & Brian heeft zich gespecialiseerd in engineering voor de motorindustrie. Activiteit begonnen in 2002 en dat heeft aanleiding gegeven tot de Moto Guzzi MGS-01 Corsa.
Tuning, speciaal toegewijd aan Moto Guzzi maar niet exclusief voor hen. Het produceert ook onderdelen en chassis volgens de specificaties van de klant.

Een interessant exclusief voor Ghezzi & Brian blijft de mogelijkheid om persoonlijk de productie van zijn eigen motorfiets te volgen, stap voor stap, in de fabrieken van Missaglia.